top of page

Welkom op deze wegwijzer​

Ben je net of misschien al jaren bezig met het thema seksueel geweld? Op deze pagina hebben wij een selectie gemaakt van de vele bronnen die ons geholpen hebben een beeld te krijgen van seksueel geweld. Het zal niet mogelijk zijn een totaal beeld te schetsen. We hebben een selectie gemaakt van noemenswaardige bronnen uit Nederland, België en de Verenigde Staten die je zouden kunnen helpen in je zoektocht. Of je nu zelfs seksueel geweld hebt meegemaakt of iemand anders wilt steunen hierin of dat je kennis wilt vergaren vanuit je professie we hopen je hier te kunnen inspireren.

Hoe werkt dit?


Klik hieronder op 'Maak een keuze' en selecteer de categorie die je wilt bekijken. De galerij laat je de items uit die categorie zien. 

Let op: na het klikken op het item in de galerij wordt direct een link geopend in een nieuwe browser.

Dropdown
arrow&v

Verrijk je kennis over seksueel geweld met artikel, beeld, boek, hulp, onderzoek, organisatie, podcast, strip of tool. Luister, lees of kijk en laat je inspireren.

Meer informatie

Wegwijzerseksueelgeweld.nl en wegwijzerseksueelmisbruik.nl zijn initiatieven van #MeToo coach Legien Warsosemito-Schenk en beeldproducent Stijn Schenk. Samen werken zij aan meer zichtbaarheid voor het onderwerp seksueel geweld. Zij vinden het ontzettend belangrijk dat de kennis over de impact van seksueel geweld beter bekend wordt en hopen met de wegwijzer hierin bij te dragen.
De wens is dat praten over seksueel geweld

genormaliseerd wordt en ze hopen dat meer slachtoffers zich welkom zullen voelen om over een #metoo ervaring te gaan praten.

Contact

Heb je suggesties of vragen? Neem contact met ons op en we komen terug met een reactie.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Bedankt voor de inzending!

bottom of page